AdvoCasso heeft de door corona ontstane situatie diep op zich laten inwerken.
We hebben een breed onderzoek onder onze klanten en andere relaties verricht en alle mogelijke bronnen geraadpleegd.
We kampen immers met een krachtige tegenstelling: juist nú moet de geldstroom op gang blijven en is incasso hard nodig, maar te hard zijn richting debiteuren die nu écht niet kunnen betalen, maakt alleen maar “nog kapotter wat al kapot is”.
Faillissementsaanvragen als drukmiddel vinden we nu dan ook maatschappelijk onverantwoord: we richten ons liever op de overlevingskans van bedrijven. Uiteraard blijft het belangrijk om misbruikmakers -en die zijn er helaas; vooral onder de grote jongens!- stevig aan te pakken. ”Nog meer dan vroeger moeten we dus “de goeden van de kwaden scheiden”.

Als opdrachtgever moet u nu bovendien extra op uw kosten letten en AdvoCasso dus ook. Nog scherper dan vroeger kijken we of de kans groot genoeg is dat gemaakte kosten ook verhaald kunnen worden op de debiteur.
Kortom, deze uitzonderlijke tijd vraagt om inzicht in de situatie van de debiteur.
Onze aanpak is ook ronduit begripvoller en we letten meer op hoe elke individuele debiteur benaderd moet worden en soms moet de debiteur helaas echt wat meer tijd gegund worden. Het belang van u als opdrachtgever blijft echter voorop staan en we houden er dus gepaste druk op en zijn heel alert op het moment dat weer betaald kan worden en op snelle deelbetalingen. In de tussentijd stellen we uw rechten op de wat langere termijn veilig. We zijn daarom nu wat meer bezig met debiteurenbeheer dan met rechtlijnig incasseren. Anders gezegd: het is iets meer lange termijn dan korte, maar alleen als het echt niet anders kan

Debiteurenbeheer door ons voor u is nu echter nog meer nodig dan vroeger, want het slechtste wat u nu kunt doen, is………..niets doen! Ons nadrukkelijk advies dus: in deze periode wel uw rechten via ons debiteurenbeheer laten veilig stellen en zorgen dat u vooraan staat als er weer geld is.
Wij helpen u graag!
Het Team van Advocasso
Recent onderzoek wijst uit dat 80% van de creditmanagers een soepelere incassoaanpak wil vanwege corona. Slechts 5% harder. De incassobranche moet zich meer op de debiteur richten dan op de schuld zelf, vinden zij. Volgens AdvoCasso miskent dat, dat particulieren in loondienst nu meer te besteden hebben dan voorheen. Voor ondernemers maken zij de fout middel en doel te verwisselen: het innen van de schuld moet altijd voorop staan, maar de situatie waarin debiteur zich bevindt bepaalt hoe en hoe hard de aanpak moet zijn! 
Bekijk hier de meest gestelde vragen & onze antwoorden rondom corona
Wat kan Advocasso in Corona tijd voor u betekenen?
AdvoCasso kan juist nu helpen door de vele databanken waar wij over beschikken: wilt u controleren hoe uw klant er financieel voor staat, dan doen wij voor u een gratis credit check. Mail ons diens gegevens en u krijgt snel antwoord! Nog een voordeel van AdvoCasso in deze tijd: wij doen met ons label AdDebt ook aan debiteurenbeheer: ook op advocaatnivo, maar meer op het veiligstellen van uw rechten gericht dan op snelle incasso. Heel nuttig bij debiteuren die nu niet kunnen betalen, maar straks hopelijk wel.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart